Вітаю Вас Гість!

Форма входу

Логін:
Пароль:

Все для ремонту

Пошук

Кнопка сайту

Нерухомість Прикарпаття

Друзі сайту

Інтернет-магазин цифрової та комп'ютерної техніки - TIPTOP.IF.UA, м. Івано-Франківськ

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Сьогодні були на сайті:

Годинник

Курси валют

Погода

Календар

«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Відправка СМС

Відправити СМС на БілайнВідправити СМС на МТСВідправити СМС на Київстар
Головна » 2010 » Квітень » 23 » Купуємо квартиру: на що звернути увагу
Купуємо квартиру: на що звернути увагу
06:19
Покупка квартири (втім, як і будь-якого іншого виду нерухомості) – захід серйозний, до нього потрібно підійти з повною відповідальністю. По-перше, нерухомість коштує чималих грошей, і ризикувати такими сумами не варто. Для багатьох людей можливість придбати житло випадає один раз у житті, тому при покупці квартири або будинку потрібно врахувати всі нюанси,
зважити всі «за» і «проти».
«Небезпек», які можуть підстерігати покупця при покупці квартири, багато. По-перше, потрібно подбати про безпеку процедури передачі грошей. По-друге, переконатися в тому, що документи на квартиру (або житловий будинок) у повному порядку, що продавець має повноваження на продаж квартири. По-третє, упевнитися, що квартира без заборгованості по комунальних платежах. Всі ці моменти відносяться до юридичної сторони питання, ми ж у цій статті розповімо про «технічну» сторону.

Для початку потрібно визначитися з типом житла, яке ми будемо вибирати. У даному випадку ми будемо розглядати випадок з покупкою квартири, тому визначатися будемо з типом будинку: висотний будинок з ліфтом (нова забудова), 3-5 поверховий будинок без ліфта старої забудови (повнометражні квартири) і т.п. Кожен тип житлового будинку має свої нюанси – висота стель, площа квартири, наявність ліфта, наявність сміттєпроводу в під’їзді, наявність підземного гаража в будинку і т.д. Тут наш вибір буде залежати від наших фінансових можливостей і особливостей забудови того чи іншого району.

Важливим моментом є вибір району. У кожному населеному пункті свій поділ на райони, кожен район має свої особливості і відмінності. У даному випадку кожний робить вибір для себе сам, виходячи зі своїх переваг. Звернути увагу потрібно на питання екології (що особливо актуально для промислових міст), доступність транспорту, розвиток інфраструктури району (наявність поблизу шкіл, магазинів), а також на обстановку в районі в цілому (рівень злочинності тощо).

Варто звернути увагу і на вибір поверху, на якому буде розташована квартира. Крайні поверхи менш привабливі, тому що можуть бути з проблемами. Перший поверх – як правило, без балкона, в квартирі буде мало світла. Останній поверх – можуть виникнути проблеми з дахом.

Важливий також технічний стан самого будинку. Потрібно звернути увагу, щоб не було тріщин на будинку, бажано дізнатися про стан будинкових комунікацій. В цілому, зовнішній вигляд житлового будинку може багато про що розповісти.

Що ж стосується безпосередньо самої квартири, тут також є свої нюанси. Не варто зупиняти свій вибір на кутовій квартирі – взимку в такій квартирі може бути холодніше, ніж у квартирі, розташованій в середині будинку. Також потрібно врахувати, на яку сторону (північ, південь) виходять вікна. Комунікації в квартирі повинні бути у справному стані, водопровід, каналізація, газова плита – все має функціонувати.

http://okvartirah.org.ua/


Переглядів: 877 | Додав: alien | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]