Вітаю Вас Гість!

Форма входу

Логін:
Пароль:

Все для ремонту

Пошук

Кнопка сайту

Нерухомість Прикарпаття

Друзі сайту

Інтернет-магазин цифрової та комп'ютерної техніки - TIPTOP.IF.UA, м. Івано-Франківськ

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Сьогодні були на сайті:

Годинник

Курси валют

Погода

Календар

«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Відправка СМС

Відправити СМС на БілайнВідправити СМС на МТСВідправити СМС на Київстар
Головна » 2010 » Квітень » 23 » Продаємо житлову нерухомість
Продаємо житлову нерухомість
06:17
Як правильно продати об’єкт нерухомості, максимально захистивши себе від
неприємних «сюрпризів»?
Як мінімум кожен другий з нас хоча б один раз у житті стикався з проблемою купівлі-продажу нерухомості.

У даному випадку мова піде про продаж об’єкта житлової нерухомості (квартира, будинок). Існують кілька способів вирішення поставленого завдання.

Найпростіший та небезпечний спосіб полягає в наступному. Ми знімаємо трубку телефону і диктуємо свою інформацію в рекламне друковане видання, вказавши свій власний номер телефону в якості контакту. За фактом виходу газети починає працювати наше оголошення. Який результат? Близько 80% тих, що дзвонять по оголошенню – це представники агентств нерухомості, приблизно 10% – такі ж як ми потенційні продавці нерухомості, що оцінюють обстановку на ринку на сьогоднішній день, решта 10% тих, що дзвонять – це наші потенційні покупці. І не тільки, а також можливе шахраї і так звані «чорні» ріелтори.

Виникає логічне питання: «Хто може стати жертвою шахрайства?» Так, практично кожен з нас! Занадто багато інформації про продавця і ніякої комерційної таємниці: наш власний номер телефону, домашню адресу, вартість об’єкта нерухомості, що продається. Кожен з нас повинен собі відповісти на запитання: чи виправданий ризик?

Другий і найпоширеніший спосіб продажу житлової нерухомості полягає в наступному. Ми надаємо інформацію про своєму об’єкті агентствам нерухомості, які працюють на ринку нашого міста. Найчастіше це робиться в телефонному режимі. Якщо інформація представляє комерційний інтерес для агентства (тобто вартість об’єкта адекватна на сьогоднішній день), наш об’єкт «беруть у роботу». Фахівці агентства нерухомості заносять об’єкт в базу даних агентства, і в міру появи попиту на подібне житло пропонують потенційним покупцям, у тому числі з іншими подібними об’єктами. При виникненні інтересу до нашого об’єкту агент зв’язується з продавцем (тобто з нами) і приходить з потенційним покупцем на перегляд.

У даній схемі продажу нерухомості ризик потрапити «під приціл» шахраїв може бути зведений до мінімуму, якщо дотримуватися певних правил.

У чому вони полягають?

Якщо нам дзвонить фахівець з будь-якого агентства нерухомості, він обов’язково повинен представитися (назвати прізвище, ім’я та по батькові), назвати агентство, яке він представляє. Також ми маємо право попросити номер телефону агентства і зробити контрольний дзвінок. Коли агент призводить до нас потенційного покупця, то він, як мінімум, повинен мати при собі документ, що засвідчує його особу. Якщо потенційний покупець зацікавлений в покупці нашого об’єкту, то будь-які переговори бажано проводити безпосередньо в офісі агентства нерухомості в присутності керівника, не кажучи вже про фінансову сторону договору.

При оформленні попереднього договору (завдатку) ми надаємо оригінали документів на нерухомість, але тільки лише для ознайомлення і для зняття ксерокопій. Ні в якому разі ніде не залишати оригінали документів!

Будемо пильні і не залишимо шахраям жодного шансу!

Також існує третій і найбезпечніший спосіб продажу житлової нерухомості. У чому ж він полягає? Ми, прийнявши тверде рішення продати свою нерухомість, вибираємо в якості партнера одне з агентств нерухомості та укладаємо з ним ексклюзивний договір на обслуговування. У чому ж перевага даного договору? Агентство нерухомості, підписавши подібний договір, працює з нашим об’єктом ексклюзивно, тобто дає рекламу в усі періодичні видання, розміщує інформацію на сайті агентства, пропонує потенційним покупцям у першу чергу наш об’єкт. Наші інтереси представляє один агент з нерухомості.Тільки він має право нам телефонувати, приводити потенційних покупців, тобто ми практично застраховані від спілкування з випадковими людьми. Договір може бути підписаний на будь-який термін з можливістю його пролонгації (1 місяць, 3 місяці і т.д.).

Ексклюзивний договір оплачується нами за фактом продажу квартири, будинку, тобто нашого об’єкта нерухомості. Але всі ми чудово пам’ятаємо народну мудрість: «Скупий платить двічі». Тому робимо для себе висновок, що, заплативши невелику суму за якісні послуги, ми отримуємо значно більше, а саме – гарантію не потрапити в поле зору шахраїв і «чорних» ріелторів.

http://okvartirah.org.ua/
Переглядів: 819 | Додав: alien | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]